ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. κανταΐφι
  • 300 γραμ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 1200 ml γάλα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 40 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμ. βούτυρο παγωμένο

Για το σιρόπι

  • 600 γραμ ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 λεμόνι φλούδα

Για την σαντιγί

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35 %
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • φιστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι

Ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέτρια, όχι φαρδιά και τη βάζουμε στη φωτιά. Απ τη στιγμή, που θα βράσει μετράμε 5 λεπτά και το αφαιρούμε απ την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί το σιρόπι θα το χρειαστούμε κρύο αργότερα.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Ανοίγουμε την συσκευασία με το κανταΐφι που το έχουμε ξεπαγώσει και το ξάνουμε. Το ξεμπερδεύουμε δηλαδή με τα δάχτυλα μας και προσπαθούμε να το αφρατέψουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ και βάζουμε τη μισή ποσότητα απ το κανταΐφι στο ταψί, περιχύνουμε με την μισή ποσότητα βούτυρο και προσθέτουμε το υπόλοιπο από πάνω και το υπόλοιπο βούτυρο να πάει παντού.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε το ταψί, αναποδογυρίζουμε το κανταΐφι να ψηθεί και απ΄ την άλλη και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε απ τον φούρνο και περιχύνουμε το κρύο σιρόπι, αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.

Για την κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Τέλος βάζουμε το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά το ταψί μας ώστε να ακουμπήσει η μεμβράνη στην κρέμα για να κρυώσει και να μην κάνει πέτσα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για την σαντιγί χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την ζάχαρη άχνη. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ.

Βγάζουμε το κανταΐφι απ το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνεια του με το κορνέ με την σαντιγί κάνοντας μύτες πάνω στην κρέμα.

Αν δεν έχετε κορνέ απλώστε την σαντιγί πάνω στην κρέμα και κάντε σχεδιάκια με ένα πιρούνι.

Πασπαλίζουμε το εκμέκ με τριμμένο φυστίκι και σερβίρουμε.