FOOD

Alyélo Sifnos : Το νέο hot spot του νησιού

Alyélo σημαίνει ανεμελιά και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Είναι η απλότητα του αυθεντικού ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από δημιουργικά πιάτα, εκλεκτά κρασιά και δροσιστικά cocktails. Όσοι αγαπούν τη Σίφνο ή την επισκεφτούν για πρώτη φορά, μπορούν να γνωρίσουν το νέο hot spot που κερδίζει μεμιάς τις εντυπώσεις.

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Alyélo Sifnos : Το νέο hot spot του νησιού

Πηγή έμπνευσης για το όνομα; Τα αλμυρίκια (al) της παραλίας του Φάρου και ο γαλάζιος ουρανός (y cielo). Φτιαγμένο με αγάπη και φροντισμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, το Alyélo δεν είναι απλώς ένα all day bar restaurant, αλλά μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μια μεγάλη, φιλόξενη αυλή, πάνω στο κύμα.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Οι ιδιοκτήτες του, Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη, αγάπησαν τη Σίφνο από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισαν, πριν 15 χρόνια και γρήγορα έκαναν τον Φάρο δεύτερο σπίτι τους. Θέλοντας να ανταποδώσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τη φιλοξενία που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο τόπος, αποφάσισαν το 2023 να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, σε ένα διατηρητέο Σιφνέικο κτίσμα του 1800 που ήταν κάποτε αγγειοπλαστείο.

Μαζί με τα παιδιά τους, Στέλλα και Αντώνη, τον chef Θοδωρή Γρηγοριάδη και τον restaurant manager Απόστολο Τζίβα, δημιούργησαν ένα σημείο αναφοράς για brunch, lunch, dinner και cocktails, πάντα με σεβασμό στο τοπίο και την ιστορία του Φάρου.

Ο chef Θοδωρής Γρηγοριάδης, με μακροχρόνια εμπειρία στα εστιατόρια: Σπονδή, Marconi’s και Pantheon, εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο μενού, με βάση τα εποχικά υλικά, στο οποίο ξεχωρίζουν πιάτα όπως: ταραμοσαλάτα με μαρινάτη γαρίδα, σαλάτα με φρέσκο τόνο και αλμύρα, ντολμαδάκια στη σχάρα με καπνιστό χέλι, «μπιάνκο» με σφυρίδα και ροφό, σπαγγέτι με στείρα και αυγοτάραχο, καλαμάρι σχάρας στο μελάνι του, χταπόδι με χούμους και λαδόξιδο. Στα γλυκά, κυριαρχούν το δροσιστικό  γαλακτομπούρεκο με κρέμα λεμονιού, η μους σοκολάτας, η πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα, το γιαούρτι με ροδάκινο. Εντυπωσιακή, επίσης, είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Απόστολος Τζίβας, με πάνω από 60 ετικέτες Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Με θέα τη Χρυσοπηγή, τη θάλασσα του Αιγαίου και τον παραδοσιακό οικισμό του Φάρου, το Alyélo, μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, όπου η παράδοση των Κυκλάδων παντρεύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Και όλα αυτά, κάτω από τα αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους γενναιόδωρα, ως το τέλειο φυσικό ντεκόρ, για να στηθεί μια μεγάλη γιορτή. Γιατί κάθε γεύμα στο Alyélo είναι ακριβώς αυτό: μια μεγάλη γιορτή ανάμεσα σε φίλους, όπου μπορείς να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023