BEAUTY

12 Μυστικά για το καλύτερο Smokey Cat Eye

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πιο δημοφιλές μακιγιάζ σε άντρες και γυναίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας και λέγεται smokey, αναγνωρίσιμο ως τεχνική και ονομασία σε όλες τις γωνιές της γης, σε όλες τις γλώσσες, φυλές, φύλα και ηλικίες. Ο Βαγγέλης Θώδος Lead Makeup Artist της Shiseido, μας εξηγεί όλη τη φιλοσοφία και τις κινήσεις για το πιο τέλειο smoky μακιγιάζ!

asist team
Μαίρη Αυγερινοπουλου /
12 Μυστικά για το καλύτερο Smokey Cat Eye

“Το smoky μακιγιάζ, χρησιμοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων σε άντρες, γυναίκες και παιδιά, άλλοτε ως προστασία από τον ήλιο, τα κακά πνεύματα ή τις μολύνσεις. Από την Νεφερτίτη και την Κλεοπάτρα στα χρόνια της Αρχαίας Αιγύπτου μέχρι τη Theda Bara και την Josephine Baker τη δεκαετία του ‘20 στη Δύση, το smokey μακιγιάζ είναι μέχρι και σήμερα σοφιστικέ, δυναμικό, αιχμηρό, τολμηρό και κυρίως σέξι.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Συνειρμικά, με το smokey μακιγιάζ, μου ’ρχεται πάντα στο μυαλό, ένα μαύρο μολύβι Κολ ή Καζάλ όπως αλλιώς λέγεται, μουτζουρωμένο γύρω από τα μάτια. Το κλασικό smokey μακιγιάζ είναι μαύρο, ματ, χωρίς σκληρές γραμμές, messy και δείχνει τέλειο σε όλους, με παγκόσμια αποδοχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vangelis Thodos (@vangelisthodos)

 Μια τεχνική με πολλές παραλλαγές ανάλογα την εποχή και τις τάσεις.
Σήμερα με τη δύναμη των social media και την επαναπροσδιόριση της ομορφιάς, συναντάται σε διαφορετικές υφές, εντάσεις, χρώματα και τεχνικές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vangelis Thodos (@vangelisthodos)

Η έμπνευση μου για το smokey cat eye, που κάνει όλες τις γυναίκες να αποθεώνουν την θηλυκότητά τους και το μυστήριο γύρω από τη φύση τους, είναι η Francoise Hardy, η Βrigitte Bardot, η Sophia Lauren, η Audrey Hepburn, η Elisabeth Taylor.

Τα βήματα για το πώς να το επιτύχετε είναι απλά κι εύκολα και με την καθοδήγηση του video tutorial, ακόμα ευκολότερα.

ΒΗΜΑΤΑ

 1. Επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μουτζουρωθείτε, ξεκινήστε πρώτα από τα μάτια. Με το smokey cat eye look, πρέπει τα μάτια σας να φανούν πιο μεγάλα και γατίσια. Πρέπει δηλαδή να δουλέψετε δομικά, με βάση το σχήμα των ματιών σας.
 2. Ξεκινήστε με ένα μαύρο μαλακό μολύβι περιγράφοντας όλο το περίγραμμα του ματιού, σύριζα στις πάνω βλεφαρίδες. Δε χρειάζεται να το κάνετε τέλειο, γιατί ούτως ή άλλως θα το σβήσετε. Στη συνέχεια πάρτε ένα πινέλο και αρχίστε να μαλακώνετε τη γραμμή, με μικρές κυκλικές κινήσεις. Ο σκοπός είναι να γεμίσουμε με χρώμα όλο το κινητό βλέφαρο και λίγο πιο πάνω, έτσι ώστε όταν έχετε ανοιχτά τα μάτια σας, με το λίγο χρώμα να διακρίνεται, να υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι τα μάτια σας φαίνονται μεγαλύτερα.
 3. Για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στην τοποθέτηση του χρώματος, κάντε μια μουτζούρα με το μαύρο μολύβι στο χέρι σας και πάρτε το χρώμα από εκεί, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αντί να τοποθετήσετε το μολύβι κατευθείαν στο μάτι σας. Η μαλακή, κρεμώδης υφή του μολυβιού διευκολύνει να απλώσετε το χρώμα τόσο στο πινέλο όσο και στα μάτια σας.
 4. Όσο περισσότερο επιμείνετε στο blending και σε ένα καλής ποιότητας πινέλο, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
 5. Για να πετύχετε, στη συνέχεια την ένταση στην εξωτερική γωνία που θα κάνει τα μάτια σας πιο γατήσια και ανοδικά, πάρτε ως οδηγό το κάτω μέρος του ματιού προς την εξωτερική πλευρά. Με το μολύβι σας, απλώστε το χρώμα με κοφτές, μικρές κινήσεις και προεκτείνετε, στη νοητή γραμμή της προέκτασης του κάτω μέρους του ματιού, προς τα έξω και πάνω. Οδηγός είναι πάντα το σχήμα του ματιού σας. Μετά μαλακώστε τη γραμμή με ένα πινέλο.
 6. Αν έχετε μικρά μάτια, αποφύγετε το μαύρο μολύβι εσωτερικά του ματιού. Μπορείτε να επιλέξετε ένα λευκό μολύβι για να φωτίσετε.
 7. Μπορείτε να αφήσετε το μακιγιάζ σας μόνο με το μολύβι. Ήδη έχετε επιτύχει το smokey cat eye μακιγιάζ. Αν θέλετε όμως να σετάρετε την κρεμώδη υφή του μολυβιού και να δώσετε μεγαλύτερη ένταση, μπορείτε να απλώσετε με ένα πινέλο, μια σκούρα καφέ ή μαύρη σκιά με μικρές κυκλικές κινήσεις και καλό blending. Δε ξεχνάμε να απλώσουμε το χρώμα και κάτω από το μάτι, για να έχουμε το εφέ του smokey. Απλώστε mascara χωρίς να υπερβάλετε για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.
 8. Εφόσον δεν έχετε απλώσει ακόμα το foundation, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να διορθώσετε το σχήμα.
 9. Αφήστε τα φρύδια σας, όσο γίνεται πιο φυσικά, για να μη βαρύνετε το look.
 10. Απλώστε το foundation και δώστε την επιθυμητή κάλυψη.
 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο πούδρα κάτω από το μάτι για να σταματήσετε το χρώμα να απλώνει.
 12. Κάντε ένα ελαφρύ contouring για να ζεστάνετε το πρόσωπο, αφήστε τα χείλη φυσικά με ένα διακριτικό χρώμα και…VOILA!

Μη ξεχνάτε πως η ευκολία του smokey μακιγιάζ είναι πως δε χρειάζεται να είναι τέλειο, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει τεχνική δυσκολία. Για να το κάνετε τέλειο, πρέπει να το «χτίζετε», σταδιακά. Αν ακολουθήσετε προσεχτικά τα βήματα και ταυτόχρονο αφεθείτε στη δημιουργικότητά σας και τη διάθεση σας για πειραματισμό, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Εξάλλου μια από τις ωραιότερες συμβουλές που έχω ακούσει προσωπικά, ως επαγγελματίας και κρατώ ως σήμερα, δια στόματος της Val Garland, είναι: «It’s just fuckin’ makeup. If you don’t like it, wipe it off!» Σε απλά ελληνικά, αν δε σ’αρέσει, σβήστο!

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Άντζελα Ευριπίδη, μία από τις ομορφότερες Ελληνίδες, για τη συμμετοχή της στο βίντεο».

Βαγγέλης Θώδος

Instagram: @vangelisthodos

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

The pop up project: Christmas in the garden

The pop up project: Christmas in the garden

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021
“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/12/2021
«Sing 2» στους κινηματογράφους

«Sing 2» στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021

TRENDING

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

Μαίρη Αυγερινοπουλου 29/11/2021
Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 16/11/2021
Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Γωγώ Αυγερινοπούλου 02/12/2021