Το απόλυτο trend του Μαρτίου: το «Μαρτάκι»

JUST NOW

Το απόλυτο trend του Μαρτίου: το «Μαρτάκι»

Η 'Ανοιξη είναι προ των πυλών, ο Μάρτης φθάνει και πρέπει να βάλουμε «μαρτάκι».

20.02.2021 | 11:12

Με την έλευση του Μαρτίου όλοι περιμένουμε πώς και πώς να  μυρίζει Άνοιξη. Ένα από τα χαριτωμένα έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης είναι το «μαρτάκι», που φοράμε την πρώτη μέρα του μήνα στο χέρι μας για να μας προστατεύσει από τον ήλιο.

Ένα βραχιολάκι δηλαδή φτιαγμένο από κόκκινες και άσπρες κλωστές που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί και σχηματίζουν ένα χαριτωμένο αξεσουάρ, που στολίζει κυρίως τα παιδικά χεράκια όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την παράδοση  σκοπός του είναι να τα προφυλάσσει από τον ήλιο της Άνοιξης και να μην καούν.  Το βγάζουν δε στο τέλος του μήνα και το αφήνουν πάνω στα λουλούδια του κήπου για να το βρουν τα πουλιά, να το πάρουν και να χτίσουν τις φωλιές τους.

Φέτος λοιπόν φοράμε μαρτάκι για τον ήλιο και για καλό σκοπό από τα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS» , που στηρίζουν και προστατεύουν παιδιά που το χρειάζονται.

Διαλέξτε ανάμεσα στα τέσσερα διαφορετικά σχέδια που θα βρείτε στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS (http://bit.ly/martakia_sos) όπως το μαρτάκι με ματάκι, τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες και με τη συμβολική τιμή των 3€ – 4,5€ μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το έργο τους και να βοηθήσετε σημαντικά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζουν σε όλη την Ελλάδα.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version