Δάκης:  Έφυγε από τη ζωή

JUST NOW

Δάκης:  Έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δάκης χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα social media, η πολύ καλή του φίλη Λουκίλλα Καρρέρ  Πλέσσα.

29.05.2022 | 13:02

Ο Δάκης τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, καθώς η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη. Ο χορογράφος Τάκης Σαγιώρ είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή του ότι ζύγιζε μόλις 42 κιλά.

Ο Δάκης, Βρασίδας Χαραλαμπίδης  γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων.  Το 1964 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» κι ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Ο πάντα ευγενής και ευπροσήγορος  Δάκης συνεργάστηκε επίσης με τους : Γιάννη Σπανό, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Κώστα Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξη Παπαδημητρίου, Γιώργο Μανίκα, Σάκη Τσιλίκη, Χάρης Χαλκίτη, Βαγγέλη Πιτσιλαδή, Γιώργο Κριμιζάκη, Κώστα Ξενάκη, Γιώργο Θεοφάνους, Νίκο  Λαβράνο, Νίκο  Καρβέλα, Αλέκο Χρυσοβέργη, Γιώργο Θεοδοσιάδηκ.ά.

Σε διεθνές επίπεδο είχε συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version