5 τρόποι για να διασκεδάσετε στο «Μένοντας Σπίτι»

JUST NOW

5 τρόποι για να διασκεδάσετε στο «Μένοντας Σπίτι»

Ο χρόνος πολύς. Όταν θέλουμε δε να περνάει πιο γρήγορα, βρίσκουμε έξυπνα «παιχνίδια» για να περνάει πιο ευχάριστα.

31.03.2020 | 15:22

1. Makeup Challenge

Cut-crease, Ombre Eyeshadow και Glitter Smoky Eye είναι κάποια από τα πιο hot trends της «υπέροχης» αυτής χρονιάς. «Μένετε Σπίτι» και σας δίνεται όλος ο απαιτούμενος χρόνος να τελειοποιήσετε τις ψιμυθιακές σας ικανότητες αλλά και να πειραματιστείτε με καινούρια χρώματα που δεν σας έκαναν κλικ στην αρχή. Παλέτες οι οποίες μόνο χώρο έπιαναν, μπορεί να γίνουν πλέον οι αγαπημένες σας.

Πιάστε τα απολυμασμένα πινέλα σας λοιπόν και αρχίστε. Ταυτόχρονα δε, σας δίνεται η ευκαιρία να καθαρίσετε και τα καλλυντικά σας, από άχρηστα ή και ληγμένα είδη. Τι! Λήγουν τα καλλυντικά; Ναι, όπως και τα περισσότερα πράγματα, τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας υπάρχει ένα σχήμα που μοιάζει με βαζάκι με ανοικτό καπάκι και μέσα ή δίπλα υπάρχει ένας αριθμός με κεφαλαίο «Μ». Αν για παράδειγμα στο eyeliner σας αναγράφετε «6Μ» τότε αυτό σημαίνει ότι 6 μήνες αφότου το ανοίξατε αυτό λήγει.

 Glitter Cut Crease

 

2. Κάντε Πασαρέλα

Σταματήστε το καθισιό. Σηκωθείτε. Βάλτε μουσική. Και κάντε την Ναόμι Κάμπελ να ζηλέψει. Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και συνδυάστε ρούχα τα οποία δεν θα το κάνατε ποτέ. Chunky γυαλιά ηλίου με κοντομάνικο πουκάμισο, παντελόνα και αθλητικά παπούτσια. Ποιος ξέρει; Μπορεί να γίνετε το επόμενο εξώφυλλο της Vogue. Καθώς αδειάζετε την ντουλάπα σας δε, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε δυο στοίβες από ρούχα: αυτά που θα κρατήσετε και αυτά που δεν σας αρέσουν πια, δεν σας κάνουν ή βαρεθήκατε να φοράτε.

Βέβαια εδώ θέλει προσοχή. Μην κρατάτε ρούχα με την λογική, του «δεν θέλω να το πετάξω». «Τα αξεσουάρ και ρούχα που κρατάμε πρέπει να μας κάνουν χαρούμενους που τα κρατάμε» όπως έχει πει και η γκουρού της τακτοποίησης Μαρί Κοντό: Tidying is the act of confronting yourself.

Mari Kondo

 

3. Dancing with The Stars

Με την παγκοσμίως γνωστή πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο, κοινώς Youtube, υπάρχουν εκατομμύρια ώρες βίντεο γυμναστικής, yoga αλλά και χορού. Μαθήματα Zumba, Tumbao, Salsa, Waltz αλλά και Hip-Hop μπορούν να γυμνάσουν μικρούς και μεγάλους με την αγαπημένη τους μουσική. Ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως το Just Dance, είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όποιο και αν είναι το επίπεδο και η ηλικία των χορευτών εκείνοι να ξέρουν τι φιγούρες τους περιμένουν, με κατάλληλα σκίτσα στη οθόνη. 10-15 λεπτά χορού είναι ένα ιδανικό ζέσταμα για το επερχόμενο γυμναστικό σας πρόγραμμα. Να ξέρετε, βελτιώνουν τη διάθεση και boost-αρουν την αυτοεκτίμηση μας. Εν τέλει μπορεί το summer body σας να είναι ένα τόλουπ μακριά.

Στιγμιότυπο χορογραφίας

 

4. Πιάσε τα Κινέζικα

Πλατφόρμες όπως το Duolingo έχουν κάνει την εκμάθηση ξένων γλωσσών πιο εύκολη από ποτέ. Με εύκολα 10λεπτα μαθήματα μπορείτε να θυμηθείτε τα γαλλικά που μάθατε στο σχολείο ή να ξεκινήσετε μια καινούρια γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα, Αραβικά ακόμα και Ρωσικά είναι μερικές από τις γλώσσες που μπορείτε να μάθετε μέσα σε μέρες. Κάθε μάθημα περιέχει οπτικοακουστικό υλικό που κάνουν τη μάθηση να μοιράζει με παιχνίδι. Και αν δεν ξέρετε ποια γλώσσα να πιάσετε πρώτη μην αγχώνεστε. Βρείτε που θα ταξιδέψετε με το που τελειώσει αυτή η κατάσταση του ιού και προετοιμαστείτε καταλλήλως.

Duolingo

 

5. Ανέβα στο σανίδι

Φώτα. Κινητό. TikTok. Ένα από τα πιο καινούρια social media που κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό είναι το TikTok. Σε αυτό θα βρείτε αμέτρητες θρυλικές ατάκες και διάλογους από λατρεμένες σειρές και εκπομπές της ελληνικής TV, τις οποίες μπορείτε να κάνετε lip-sync (σ.σ. να πάρετε στάση και θέση και να μιλήσετε πάνω στη φωνή του προσώπου που έχετε διαλέξει). Έτσι πολλοί είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει το σαλόνι τους σε πλοίο της γραμμής, έχουν σηκώσει άγκυρα και έχουν θέσει τους εαυτούς τους σε ρόλους: Ζουμπούλιας και Ντάλιας, ψάχνοντας τον Σάκη της Περσίας από συγκεκριμένο επεισόδιο του «Παραπέντε». Για τους πιο ντροπαλούς το συγκεκριμένο μέσο είναι γεμάτο από χιουμοριστικά σκιτσάκια και εύκολα πρότζεκτ που μπορούν να δώσουν νότες χαράς και γέλιου στην καθημερινότητα τους. Από κατασκευές μέχρι και την παραδοσιακή τέχνη δίπλωσης του χαρτιού Origami.

Φωτογραφία: iStock/Getty Images/Ideal Images

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version