FOOD

Υπέροχη μαρμελάδα ροδάκινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου argiro.gr, μας δίνει την πιο ωραία συνταγή για μαρμελάδα του καλοκαιριού, την μαρμελάδα ροδάκινο.

asist team
Asist Team /
Υπέροχη μαρμελάδα ροδάκινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν μάλιστα βάλετε και διαφορετικά ήδη ροδάκινου όπως λίγο λευκόσαρκο ή λεμονάτο ροδάκινο, τότε τα αρώματα της μαρμελάδας θα σας τρελάνουν. Φτιάξτε μπόλικη όταν τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους για να την έχετε όλο το χρόνο στο πρωινό και στα γλυκά σας

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

ΥΛΙΚΑ

• 1½ κιλό ροδάκινα

• 900 γραμ. ζάχαρη

• χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κλασική σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο με κομμάτια, χρησιμοποιώ όλα τα είδη ροδάκινου που βρίσκω το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τα λεμονάτα και τα λευκόσαρκα που έχουν απίστευτο άρωμα. Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε κομμάτια τα ροδάκινα μαζεύοντας σε ένα μπολ γυάλινο τους χυμούς τους που τρέχουν. Βάζουμε στο μπολ στρώσεις ροδάκινα και στρώσεις ζάχαρη μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μπήγουμε μέσα 1 φλούδα λεμονιού.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι μέχρι την επόμενη ημέρα. Βάζουμε την μαρμελάδα ροδάκινο σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε 15-20′ μετρώντας το χρόνο από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφαιρούμε τυχόν αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια της. Αφήνουμε ξεσκέπαστη τη μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως, την δένουμε. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για ακόμα 10′ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Πάντα μετράμε το χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση. Στο τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε για 3-4′ να βράσει ακόμα.

Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα στεγνά βάζα. Θα χρειαστούμε 6 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό. Όσο πιο πολύ την βράζουμε, τόσο πιο πολύ καραμελώνει η ζάχαρη, σκουραίνει το χρώμα της και σφίγγει η υφή της.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023