FOOD

Χυλωμένη φασολάδα

Κλασική φασολάδα χυλωμένη, με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου. Ένα πιάτο που συνοδεύεται με ελιές, ταραμοσαλάτα, ρέγγα καπνιστή, γαύρο μαρινάτο, αντζούγιες, φρέσκο ψωμί και φέτα.

asist team
Asist Team /
Χυλωμένη φασολάδα

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
λίγο πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα το πράσο και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά.

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σέλινο, αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό κι αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

(Φωτογραφία εξωφύλλου: PEXELS)

INTERVIEW

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

Τζένη Χαρτά 10/07/2021
Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Μαριάννα Νομικού 07/07/2021
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Μαριάννα Νομικού 05/07/2021

TRENDING

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Μαριάννα Νομικού 10/07/2021
Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Δέσποινα Πετρίδου 08/07/2021
«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

Μαριάννα Νομικού 06/07/2021