Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι

FOOD

Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει μελωμένο και μαλακό χοιρινό μπούτι, με κρατσανιστή πέτσούλα όνειρο και προτείνει να το φτιάξουμε για το γιορτινό τραπέζι για να κλέψουμε τις εντυπώσεις.

23.12.2020 | 08:24

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 πορτοκάλια χυμό και τις φλούδες τους
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Για τις πατάτες
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες
  • 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό)
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό στο φούρνο, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.

Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.

Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.

Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version