FOOD

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη αλλά με σοκολάτα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά σε πιο light εκδοχή. Υπέροχο και πεντανόστιμο γλυκό  χωρίς ζάχαρη, με μπόλικη σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

asist team
Asist Team /
Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη αλλά με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (ή καθαρό βούτυρο ή βούτυρο καρύδας προαιρετικά)
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 1 ½ φλ. μέλι
  • 4 φλ. βραστό νερό
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 100 γραμ. σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα

λίγη λιωμένη σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να γίνει ο χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη προτιμάμε ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας για vegan εκδοχή.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού για δύο λεπτά να αρωματιστεί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο ή το βούτυρο καρύδας και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, αν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Βάζουμε τον μισό χαλβά στη φόρμα και στον υπόλοιπο προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Το αδειάζουμε στη φόρμα επάνω στο χαλβά. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023