Vegan σουβλάκια πατάτας

FOOD

Vegan σουβλάκια πατάτας

Μαζί με τα κρεατικά, τα σουβλάκια πατάτας είναι μια έξυπνη ιδέα για συνοδευτικό ενώ "δρα" και ως η vegan πρόταση για την Τσικνοπέμπτη. Μια συνταγή, που μας προτείνει να φτιάξουμε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

04.03.2021 | 08:30

ΥΛΙΚΑ

  •     1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  •     1 φλ. ελαιόλαδο
  •     1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  •     1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  •     6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     2 κ.σ. μουστάρδα
  •     1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •     μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλώς να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, αναλόγως με το μέγεθός τους.

Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version