Vegan κέικ πορτοκάλι

FOOD

Vegan κέικ πορτοκάλι

Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαΐδης φτιάχνει κέικ πορτοκάλι με έξι μόνο υλικά. Το αρωματικό γλυκό είναι κατάλληλο και για τους λάτρεις της vegan διατροφής και φτιάχνεται πανεύκολα. 

14.11.2020 | 09:45

ΥΛΙΚΑ

  • 110 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γραμ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι (και το ξύσμα από τα πορτοκάλια που έστυψες)
  • 220 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking powder και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

Μεταφέρουμε σε αντικολλητική  φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 °C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Προαιρετικά διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας.

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version