FOOD

Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Μια εύκολη τούρτα παγωτό, με μωσαϊκό για βάση, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που είναι δεξιοτέχνης στα σπιτικά παγωτά. Η συνταγή θα σας ξετρελάνει, αφού είναι η πιο μαμαδίστικη γεύση σε γλυκό μωσαϊκό σοκολάτα με αφράτο, κλασικό παγωτό.

asist team
Asist Team /
Τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

• 125 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο

• 4 κ.σ. κοφτές κακάο

• 200 γραμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα

• 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ

• 2 κ.σ. κονιάκ

Για το παγωτό

• 250 γραμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί

• 400 γραμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα

• 400 γραμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα

• 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας)

• 100 γραμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα

• 100 γραμ. φουντούκια ψημένα

• 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4′ μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο-λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Λίγο-λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ. Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα για το σπιτικό παγωτό. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ. Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.

Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.

Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Το σερβίρουμε αφού έχουμε στολίσει την τούρτα παγωτό με καραμελωμένα φουντούκια και λιωμένη σοκολάτα, που την ρίχνουμε με ένα κουτάλι σαν βροχή.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023