Τούρτα αμυγδάλου σαν της μαμάς!

FOOD

Τούρτα αμυγδάλου σαν της μαμάς!

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος, μας δίνει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη τούρτα αμυγδάλου, που θυμίζει μαμά.

17.04.2021 | 08:30

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 280 γραμ. αμύγδαλα
  • 8 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 120 γραμ. αλεύρι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1200 ml γάλα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 40 γραμ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμ. βούτυρο παγωμένο
  • 100 γραμ. αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ πικρομυγδαλο

Για το γαρνίρισμα:

  • 600 ml κρεμά γάλακτος 35 %
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι:

Βάζουμε τα αμύγδαλα (με τη φλούδα) στο μούλτι και τα αλέθουμε σε σκόνη.

Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ρίχνοντας λίγη λίγη την ζάχαρη
συνεχώς, μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή και λεία μαρέγκα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και
ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα με μια μαρίζ.

Βουτυρώνουμε 3 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. τα πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.

Μοιράζετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε στους 180°C για 15′.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην εστία μας σε μέτρια φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Τέλος βάζουμε το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Έπειτα το βγάζουμε και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, που εν τω μεταξύ έχουμε καβουρδίσει και ψιλοκόψει καλά.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε στην φωτιά και με το που λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το στήσιμο

Περνάμε με ένα πινέλο τα παντεσπάνια ελαφρώς με σιρόπι.

Βάζουμε σε ένα δίσκο το πρώτο παντεσπάνι, απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά το δεύτερο παντεσπάνι, την υπόλοιπη κρέμα, τέλος σκεπάζετε το γλυκό με το τρίτο παντεσπάνι.

Βάζουμε τον πύργο από τα παντεσπάνια στο ψυγείο για μια ώρα.

Για τη γαρνιτούρα:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με ζάχαρη άχνη.

Γαρνίρουμε την τούρτα μας με καβουρδισμένο αμύγδαλο.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version