Θαλασσινά σοτέ με λαχανικά

FOOD

Θαλασσινά σοτέ με λαχανικά

H μετρ των συνταγών, με βάση τον «θησαυρό» της θάλασσας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για θαλασσινά. Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων!

14.08.2020 | 10:00

ΥΛΙΚΑ

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

• 1 (περίπου 200 γραμμ.) φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές

• 6 ασπρομανίταρα σε φέτες

• 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

• 1 πράσινη πιπεριά

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος light

• 1/4 φλ. λευκό κρασί

• 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από τη ράχη τους. Χαράζουμε τις γαρίδες στη μέση, χωρίς να χωρίσουμε τελείως τις δύο πλευρές (σαν πεταλούδα).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες για 1΄, ίσα να κοκκινίσουν, και τις βάζουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄. Προσθέτουμε το ψάρι και σοτάρουμε για 4΄- 5΄ επιπλέον.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε το φαγητό με κρασί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄- 4΄.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version