Τάρτα με σοκολάτα κε κρέμα φιστικοβούτυρο

FOOD

Τάρτα με σοκολάτα κε κρέμα φιστικοβούτυρο

O food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαΐδης φτιάχνει μια τάρτα με βάση από σοκολατένια μπισκότα Παπαδοπούλου και την παντρεύει μοναδικά με το ελαφρώς “αλμυρό” φιστικοβούτυρο. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά, που γίνεται στη στιγμή και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

09.02.2021 | 08:10

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 450 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα
  • 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα

Για τη διακόσμηση

  • 5 μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα
  • 10 γρ φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την χτυπάμε καλά με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για τη διακόσμηση

Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version