Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

FOOD

Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού, μια απίθανη συνταγή, με αγαπημένα ζυμαρικά, τόνο για να ξεφύγουμε λίγο από την κρεατοφαγία των γιορτών. Ο Πέτρος Συρίγος, υποστηρίζει ότι είναι απίστευτα νόστιμες αυτές οι ταλιατέλες με τη σάλτσα λεμονιού. 

03.01.2021 | 08:37

ΥΛΙΚΑ

  • 350γραμ. ταλιατέλες
  • 140γραμ. τόνο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • θυμάρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό, άνηθο
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέροχη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.

Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.

Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version