Ταλιατέλες µε μελάνι σουπιάς και σολοµό

FOOD

Ταλιατέλες µε μελάνι σουπιάς και σολοµό

Μια μακαρονάδα ξεχωριστή, ιδιαίτερη, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας στο πιάτο μας, μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι μια εύκολη, γρήγορη και πολύ εντυπωσιακή συνταγή με ζυμαρικά με φίνα γεύση και άκρως γκουρμέ.

10.08.2020 | 10:11

ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)

• 150 γραμ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες

• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/3 φλ. βότκα

• 180 ml κρέμα γάλακτος light

• 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολομό, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version