Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου

FOOD

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει μια ξεχωριστή συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου.  Παναρισμένα με φρυγανιά, για τέλεια και ξεροψημένη κρούστα!

12.11.2020 | 09:30

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2-3 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλο, βράζοντας πρώτα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενους κεφτέδες (σαν σουτζουκάκια).

Περνάμε τα κεφτεδάκια από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Μετά, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

 

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version