Συνταγή για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια

FOOD

Συνταγή για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια

Μοσχομυριστά και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια μια μοναδική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

23.04.2021 | 08:00

ΥΛΙΚΑ

  • 1.250 γραμ. αλεύρι
  • 500 γραμ. βούτυρο
  • 500 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γραμ. γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αμμωνία

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για τέσσερα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά για να τα “πίνει” το μείγμα για τα πασχαλινά κουλουράκια. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια αμμωνίας σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.

Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.

Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο  C στον αέρα για 25΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version