Συνταγή για Μύδια σαγανάκι

FOOD

Συνταγή για Μύδια σαγανάκι

Πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι με μυρωδιά θάλασσας και με μία σάλτσα εξαιρετική είναι η συνταγή, που μας προτείνει να φτιάξουμε η «μετρ» και των θαλασσινών Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

19.03.2021 | 08:00

 

ΥΛΙΚΑ

  •     300 γραμ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα
  •     1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     2 φρέσκα κρεμμύδια
  •     1/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
  •     1 σκ. σκόρδο
  •     5-6 ντοματίνια
  •     λίγη ρίγανη
  •     1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  •     2 κ.σ. μουστάρδα
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •     καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού.

Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα.

Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.

 

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version