FOOD

Συνταγή για μοσχομυρωδάτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος, μας δίνει μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές, ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Απίθανα γευστικά κεφτεδάκια, γεμάτα μυρωδιές με τηγανιτές πατάτες και φανταστική σάλτσα γιαουρτιού

asist team
Asist Team /
Συνταγή για μοσχομυρωδάτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 αβγό
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κύμινο (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 5 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • δυόσμος
  • κρεμμυδάκι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε απ’ τον χασάπη μας να μας περάσει τον κιμά δυο φορές απ’ την μηχανή.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο multi, τις ντομάτες στον τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Βάζουμε στο multi το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αυτό βοηθάει γιατί θα δέσει ωραία ο κιμάς και να τραβήξει όλα τα αρώματα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Για τις τηγανιτές πατάτες:

Κόβουμε 5 πατάτες σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια, τις βάζουμε σ’ένα μπολ με μπόλικο νερό. Έπειτα τις βάζουμε στο σουρωτήρι, τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο για 6 λεπτά όλες τις πατάτες.

Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, δυναμώνουμε στο μέγιστο την ένταση της εστίας μας και τηγανίζουμε πάλι για 2-3 λεπτά. Έτσι η πατάτα μας θα βγει τραγανή και με ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023