Συνταγή για Λαβράκι στο φούρνο

FOOD

Συνταγή για Λαβράκι στο φούρνο

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων κατά το έθιμο τρώμε ψάρια. Ο σεφ Πέτρος Συρίγος προτείνει λαυράκι στο φούρνο με λαχανικά. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, που θα αγαπήσουν και τα παιδιά.

25.04.2021 | 08:00

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λαβράκια περίπου στα 500-600 γρ. το καθένα
  • 3 καρότα
  • 4 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • Ντοματίνια ή 2 ντομάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 φινόκιο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε  λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στο ταψί. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και τα ψήνουμε στους 200ο C για 25 λεπτά στον αέρα. Αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε τον φούρνο και στις αντιστάσεις στους 180ο C για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με λαδολέμονο και τα λαχανικά.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version