FOOD

Συνταγή για αλμυρή τάρτα με άρωμα Γαλλίας

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας δίνει τη συνταγή για μια γαλλική υπέροχη αλμυρή τάρτα με τραγανή αφράτη μπισκοτένια βάση, λαχανικά, μπέικον και τυριά. Η βάση είναι εξαιρετική και μπορείτε για να την συνδυάσετε και με γλυκιά γέμιση.

asist team
Asist Team /
Συνταγή για αλμυρή τάρτα με άρωμα Γαλλίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 φλ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζύμη

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. νερό (σύνολο τα υγρά νερό και λάδι 35 γρ.)
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2-3 πρέζες αλάτι
  • 170 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, το λάδι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για 15′ μέχρι να αρχίσει να ροδίσει το βούτυρο και στις άκρες να ξεκινήσει ο βρασμός. Με προσοχή, το βγάζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σπάτουλα ή σύρμα ώστε να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.

Τη βάζουμε σε ταρτιέρα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή και με τα δάχτυλα τη στρώνουμε σιγά σιγά. Βάζουμε μεμβράνη ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βαρίδια (όσπρια ρύζι κλπ). Ψήνουμε για 20′ να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρούμε τα βαρίδια.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα λαχανικά και τα κρεμμύδια σε φέτες λεπτές. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το μπέικον για 4′-5′ να μαραθούν ελαφρά και να ροδίσει το μπέικον.
Γεμίζουμε την τάρτα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον, τα τυριά, τα βότανα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, να τη βλέπουμε.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το αλατοπίπερο με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε σιγά σιγά για να μη βγει το υγρό έξω από τη ζύμη (μετά θα ξεκολλάει δύσκολα). Τα λαχανικά πρέπει να μισοφαίνονται, μην καλυφθούν τελείως από τα αβγά.

Πασπαλίζουμε λίγα βότανα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Αφήνουμε την τάρτα 10′ να σταθεί στον πάγκο και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Institute of Life: Συμπλήρωσε έξι χρόνια λαμπρής πορείας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 27/10/2021
Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Διπλή γιορτή για το Ecali Club

Γωγώ Αυγερινοπούλου 25/10/2021
Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 21/10/2021

TRENDING

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Σάκης Ρουβάς: Πρωταγωνίστησε σε λαμπερά εγκαίνια

Γωγώ Αυγερινοπούλου 26/10/2021
Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Φίλιππος-Νίνα Φλορ: Οι καλεσμένοι στη λαμπερή δεξίωση

Γωγώ Αυγερινοπούλου 24/10/2021
Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η επιθυμία της πήρε σάρκα και οστά

Μαίρη Αυγερινοπουλου 18/10/2021