Σπαγγέτι από καλαμάρι με σαλάτα κινόα

FOOD

Σπαγγέτι από καλαμάρι με σαλάτα κινόα

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος ανακατεύει το καλαμάρι με την κινόα και άλλα λαχανικά και κάνει  μια ευφάνταστη σαλάτα. Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή, απλή, γρήγορη και  αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό και για όσους κάνουν πρόγραμμα διατροφής.

11.10.2020 | 09:30

ΥΛΙΚΑ

  • 2 καλαμάρια ή θράψαλα
  • 150γραμ. κινόα
  • 1 μαρούλι
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 φινόκιο
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.σ. χυμό τζίντζερ
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10  ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε απ’ τον ψαρά μας να μας καθαρίσει τα καλαμάρια. Αλατίζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά -σχάρα ή σχαροτήγανο- για  ενάμιση λεπτό απ’ την κάθε πλευρά. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν σπαγγέτι τα καλαμάρια μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι και ρίγανη.

Για τη σαλάτα

Ξεπλένουμε σε άφθονο κρύο νερό τη κινόα βάζοντας τη σε ένα σουρωτήρι.Τη ρίχνουμε σε βραστό νερό και βράζουμε για 15- 20 λεπτά. Η κινόα είναι έτοιμη όταν σκάσει ένα λευκό κομμάτι απ’ το εσωτερικό της, τη σουρώνουμε και την κρυώνουμε καλά. Πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε πιπεριές, κρεμμυδάκι φρέσκο, φινόκιο σε φέτες λεπτές. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, τον χυμό τζίντζερ (τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη, σουρώνουμε και παίρνουμε μόνο τον χυμό του) το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε με τα χέρια μας το μαρούλι, τη λόλα, τα ντοματίνια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ντρέσινγκ με το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε σε 2 πιάτα και από πάνω βάζουμε το κομμένο καλαμαράκι.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version