FOOD
Σούπα λαχανικών με noodles
O food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαίδης, μεταμορφώνει την σούπα λαχανικών της μητέρας του σε λαχταριστή κινέζικη λιχουδιά. Αντικατέστησε το ρύζι με ricenoodles και πρόσθεσε σόγια και σησαμέλαιο για να φτιάξει μία σούπα με έθνικ πινελιές.
ΥΛΙΚΑ
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 6 μεγάλα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 60-70γραμ. Noodles της επιλογής μας
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 2 κουταλιές της σούπας soysauce
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σε σκόνη
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και έπειτα τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Με μια ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε βόλτα στον πάτο της κατσαρόλας να λαδωθούν καλά και έπειτα προσθέτουμε δύο λίτρα νερό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.