Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

FOOD

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι, καραμελωμένος και πεντανόστιμος μια εύκολη, γρήγορη γκουρμέ συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σερβίρετε με ρύζι, σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

10.03.2021 | 08:00

ΥΛΙΚΑ

  •     2 φιλέτα σολομού με πέτσα
  •     ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  •     λίγο φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     λίγο σουσάμι
  •     αβοκάντο
  •     σπανάκι baby

Για τη μαρινάδα

  •     2 κ.σ σόγια
  •     1 κ.σ μέλι
  •     1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
  •     1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  •     λίγο τσίλι
  •     το χυμό από 1 λάιμ
  •     1 κομμάτι lemon grass

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο πιο νόστιμος καραμελωμένος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, μαριναρισμένος με σόγια και μέλι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού. Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα. Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα. Αποσύρουμε.

Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι. Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version