FOOD

Σνίτσελ κοτόπουλο και πατάτες με κρέμα και τυριά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία συνταγή, που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Ψήστε τα είτε στον φούρνο είτε στο τηγάνι και συνοδεύστε τα με μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά. Είναι το ωραιότερο συνοδευτικό για τα σνίτσελ και γίνεται ένα πιάτο σκέτη νοστιμιά.

asist team
Asist Team /
Σνίτσελ κοτόπουλο και πατάτες με κρέμα και τυριά

ΥΛΙΚΑ

Για τα σνίτσελ

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

• 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο

• 1 φλ. αλεύρι

• 1 φλ. παρμεζάνα

• 2 φλ. γαλέτα φρυγανιάς

• 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 3-4 αυγά

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

• 5 πατάτες

• 250 γραμ. γάλα

• 250 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 1 σκ. σκόρδο

• 1 δαφνόφυλλο

• 1 κλ. θυμάρι

• λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

• 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

• 100 γραμ. παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σνίτσελ πανέ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. Ανακατεύουμε την γαλέτα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και την γαλέτα. Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στη γαλέτα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023