ΣΕΞ

Σεξ στη δουλειά: Πώς να το κρατήσετε κρυφό

«Μένουμε σπίτι» για το καλό όλων μας. Όταν όμως σημάνει η λήξη της καραντίνας, η δουλειά από τον εργασιακό μας χώρο, θα γίνει και πάλι η καθημερινή μας ρουτίνα. Η εργασία πλέον καταβάλει μεγάλο κομμάτι της ζωής. Τι γίνεται όμως όταν οι φιλικές σχέσεις γίνονται ερωτικές;

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Σεξ στη δουλειά: Πώς να το κρατήσετε κρυφό

Άτομα τα οποία εργάζονται πολύ, νιώθουν έντονη μοναξιά. Μην έχοντας προσωπικό χρόνο επιλέγουν να επενδύουν στη δουλειά τους και έτσι αυτό το συναίσθημα αυξάνεται. Κι όσο πιο πολλές ώρες βρίσκονται στη δουλειά τόσο πιο πολλές ώρες περνούν με τους συναδέλφους τους. Κι εκεί αρχίζει το παιχνίδι! Γιατί κάποια στιγμή – όχι απαραίτητα – η επαγγελματική συνεργασία μπορεί να εξελιχθεί σε σεξουαλική… συνεργασία!

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί μια ερωτική σχέση στη δουλειά;

Πολλές οι ώρες στη δουλειά. Άρα; Χρόνος για προσωπική ζωή μηδέν. Άρα; Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσουμε νέα πρόσωπα στη ζωή μας. Άρα; Συναναστρεφόμαστε περισσότερο με τους συναδέλφους μας. Άρα; Δημιουργούνται πιο οικείες σχέσεις. Άρα; Ε, τι άρα; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!

Μια άλλη περίπτωση είναι άτομα το οποία έχουν ανάγκη την προσοχή, την επικοινωνία και αναζητούν να επικεντρώνονται οι άλλοι πάνω τους, προσπαθούν να το κερδίσουν μέσω του φλερτ, ακόμη και στον χώρο εργασίας. Λίγο το «πάμε έξω να κάνουμε ένα τσιγάρο», λίγο το «να κεράσω καφέ;», λίγο το «μου φέρνεις σε παρακαλώ τις φωτοτυπίες στο γραφείο μου;», λίγο το «σήμερα θα καθίσουμε μέχρι αργά στο γραφείο γιατί έχουμε πολλή δουλειά», ε, πολύ θέλει για να γίνει το κακό; Κακό δεν το λες, απόλαυση το λες!

Ακόμη, η σύναψη ερωτικής σχέσης για πολλούς αυξάνει την αδρεναλίνη και λειτουργεί διεγερτικά. Πολύ περισσότερο, όταν το άλλο άτομο είναι προϊστάμενος ή υφιστάμενός τους. Αυτό λειτουργεί σαν πρόκληση και αυξάνει την ευεξία του ατόμου.

Το σεξ στο γραφείο έχει και τα καλά του

Πού να τρέχεις τώρα σε ξενοδοχεία; Έχεις το γραφείο σου, μένεις που μένεις μέχρι αργά το βράδυ στη δουλειά, εκμεταλλεύσου το.

Είσαι δεσμευμένος ή παντρεμένος και διατηρείς εξωσυζυγική σχέση; Ο χώρος του γραφείου σου είναι το άλλοθί σου. Πιο τρανταχτό δε γίνεται!

Έχεις καθυστερήσει να πάς σπίτι σου και ο/η σύζυγός σου γκρινιάζει ότι θ’ αργήσετε να πάτε στα…πεθερικά σας; Πείτε του/της να περάσει να σας πάρει από το γραφείο γιατί είχατε πολλή δουλειά και ξεμείνατε εκεί. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μη χαίρεστε, το σεξ στο γραφείο έχει και τα αρνητικά του…

Συνήθως μια τέτοια σχέση έρχεται για να καλύψει κάποια κενά, έτσι λοιπόν η ύπαρξή της στον εργασιακό χώρο που είναι ένα μέρος όπου ο καθένας μας διαθέτει πολύ χρόνο, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Η συνεχής επαφή με τον σύντροφο και η έλλειψη ατομικού χρόνου, μπορεί να είναι παράγοντας που θα φέρει συγκρούσεις και εντάσεις.

Μια σχέση στον χώρο εργασίας μπορεί να κλονιστεί και από την ίδια την εργασία. Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος όπου εργάζονται τα δυο πρόσωπα, αυτό να φέρει εντάσεις και ως προς τους συναδέλφους και να διαταράξει το ζευγάρι.

Όπως αναφέραμε αρχικά, σχέσεις στον εργασιακό χώρο ξεκινούν και από άτομα που λόγω της έντονης ανάγκης τους για προσοχή την προκαλούν μέσω του φλερτ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει έπειτα από την σύναψη μιας σχέσης. Το άτομο θα συνεχίσει να φλερτάρει με τον ίδιο τρόπο και αυτό είναι κάτι που θα προκαλέσει ζήλεια στον σύντροφο.

Ποια είναι τα επαγγέλματα όπου οι εργαζόμενοι σκέφτονται περισσότερο το σεξ στη δουλειά;

Μία διαδικτυακή έρευνα και με συμμετοχή 42.000 εργαζομένων σε διάφορες δουλειές εστίασε στο αν και κατά πόσον οι συμμετέχοντες είχαν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιο άτομο από την δουλειά τους.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι 1 στους 10 συμμετέχοντες παραδέχτηκε ότι είχε πλήρη σεξουαλική επαφή στον χώρο της δουλειάς!

Δείτε σε ποια επαγγέλματα οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον/α συνάδελφό τους και πόσο % πιθανό είναι κάτι τέτοιο:

10 – Δικαστικοί υπάλληλοι: 4,1%

9 – Τεχνικοί ηλεκτρονικών δικτύων: 4,4%

8 – Food Service Managers: 4,4%

7 – Μηχανικοί αυτοκινήτων: 4,9%

6 – Μηχανικοί βιομηχανικών μονάδων: 5%

5 – Τομέας Υγείας και Ασφάλειας: 5%

4 – Γραμματείς: 5,9%

3 – Συγκολλητές: 6,3%

2 – Μάγειρες/σεφ: 8,1%

1 – Καλλιτέχνες: 8,3%

 

Πώς να προφυλάξτε τη σχέση σας στον εργασιακό χώρο

Κατ’ αρχήν δεν το βγάζουμε βούκινο. Ούτε στους φίλους μας, ούτε στους συναδέλφους μας. Ακόμη και σ’ αυτούς που εμπιστευόμαστε.

Δεν κάνουμε κινήσεις που κινούν υποψίες. Μην δίνετε αφορμές και δικαιώματα για σχολιασμό στον εργασιακό χώρο με κατ’ ιδίαν ή απομονωμένες συναντήσεις. Το «έλα από το γραφείο μου που κάτι σε θέλω» να το περιορίσετε στη μία φορά την ημέρα. Μετά θα καρφωθείτε!

Μην πηγαινοέρχεστε μαζί στη δουλειά, ειδικά όταν ο ένας μένει στην Κηφισιά κι ο άλλος στο Σύνταγμα και ο εργασιακός χώρος είναι στο Ψυχικό! Και πάλι καρφώνεστε!

Μην κάνετε παρέα με τους ίδιους ανθρώπους στη δουλειά. Ας έχει ο καθένας το δικό του παρεάκι. Ας συναναστρέφεστε στα διαλείμματα με διαφορετικά άτομα. Έχετε χρόνο να τα πείτε μεταξύ σας. Το βράδυ δεν αργεί να έρθει…

Δεν παρακολουθούμε ούτε τσεκάρουμε όλη την ώρα τι κάνει ο/η σύντροφός μας και σε ποιο σημείο βρίσκεται ανά πάσα στιγμή όταν είναι στη δουλειά. Ούτε ελέγχουμε διαρκώς με ποιους μιλάει, με ποιους συναναστρέφεται, με ποιους συνεργάζεται. Γιατί; Γιατί η διπλανή σας καραδοκεί. Κάτι έχει μυριστεί, κι αυτό δεν σας συμφέρει. Είπαμε, καρφώνεστε!

Προσοχή στο ντύσιμο, ειδικά οι γυναίκες. Με το που αποκτήσετε μια σχέση με έναν συνάδελφό σας στη δουλειά δεν είναι ανάγκη από την επόμενη μέρα να ντύνεστε πιο σέξυ. Θα καρφωθείτε! (πόσες φορές θα το πούμε επιτέλους).

Αν δείτε τον/την σύντροφό σας στη δουλειά να μιλά με μία/έναν άλλον συνάδελφο και είναι κάπως διαχυτικός/η απέναντί του, μην κάνετε σκηνή ζηλοτυπίας. Το χάσατε το παιχνίδι. Και θα χωρίσετε και θα … καρφωθείτε!

Απολαύστε το σεξ στον εργασιακό χώρο για όσο διαρκέσει. Μην το παραζαλίσετε και μην αναλωθείτε σε συζητήσεις με το ταίρι σας. Κάντε σεξ και τίποτα άλλο. Απλά, προσοχή στο φωτοτυπικό!

(Φωτογραφία: Dainis Graveris on Unsplash)

 

 

INTERVIEW

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

«Sex and the City»: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία των τριών πρωταγωνιστών

Τζένη Χαρτά 10/07/2021
Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Η Λούρδη Λεόν έγινε … Μαντόνα

Μαριάννα Νομικού 07/07/2021
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Βόλτα με τα παιδιά τους

Μαριάννα Νομικού 05/07/2021

TRENDING

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

«Άγριες Μέλισσες»: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Μαριάννα Νομικού 10/07/2021
Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Άννα Βίσση: Ετοιμάζει συναυλία στο Μονακό

Δέσποινα Πετρίδου 08/07/2021
«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του Euro 2004 έγινε ταινία

Μαριάννα Νομικού 06/07/2021