Σεφταλιά: Η ονομαστή κυπριακή σπεσιαλιτέ

FOOD

Σεφταλιά: Η ονομαστή κυπριακή σπεσιαλιτέ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας δίνει την συνταγή για το πιο δημοφιλές παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, τη σεφταλιά. Μια λιχουδιά με κιμά, που ψήνεται στα κάρβουνα. Μόνο που αυτό το μπιφτέκι μπαίνει μέσα σε μπόλια αρνιού.

04.02.2021 | 08:00

ΥΛΙΚΑ

  •  1 κιλό (500 γραμ. χοιρινός
  •   500 γραμ. αρνίσιος) κιμάς
  •   1 φλ. ψίχα ψωμιού
  •   2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  •   1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •   1 κ.γλ. κανέλα
  •   Αλάτι,  πιπέρι
  •   4 μπόλιες ή πάνες (σκέπη)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την παραδοσιακή συνταγή για σεφταλιά ψητή στη σχάρα, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις μπόλιες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τυλίγουμε με την μπόλια (σαν τα ντολμαδάκια) και ψήνουμε στα κάρβουνα.

Καλή σας όρεξη!

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version