ΟΜΟΡΦΙΑ

SΑΝΙΤΙΖED PROTOCOLS

Μια διεθνής πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας που ξεκίνησε από την Ελλάδα.

asist team
Asist Team /
SΑΝΙΤΙΖED PROTOCOLS

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία των SANITIZED PROTOCOLS αποτελεί μία κατευθυντήρια γραμμή για τα μέτρα ασφαλείας και κανονισμών υγιεινής σε χώρους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ομορφιάς στην περίοδο μετά τον κορονοϊό. Η ενέργεια αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί από ένα χώρο σε άλλο και από την μια χώρα στην άλλη, ανάλογα με την παροχή υπηρεσιών και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του αρμόδιου τοπικού φορέα.

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

«Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, τόσο ως προς τα μέτρα που έλαβε έγκαιρα, όσο και προς τα αποτελέσματα που έφερε η στρατηγική που εφαρμόστηκε, και αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζεται παγκοσμίως», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από τον οποίο ξεκίνησε αυτή η διεθνής πρωτοβουλία.

 

Η νόρμα SANITIZED PROTOCOLS λειτουργεί μέσα από τέσσερις πυλώνες δράσης:

Protect

Εκτίμηση κινδύνων, προσδιορισμός και αξιολόγηση, δημιουργία και εφαρμογή διαδικασιών και οδηγιών για την εξασφάλιση προστασίας έναντι του Covid-19.

 

Test

Καθημερινός έλεγχος και παρακολούθηση του προσωπικού, των πελατών και των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει άμεση δράση σε περίπτωση που προκύψουν συμπτώματα.

Instruct

Για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειά τους, είναι ζωτικής σημασίας να παρέχεται σχετική εκπαίδευση σε πελάτες, επισκέπτες και προσωπικό.

Reassure

Δημιουργία εμπιστοσύνης κοινοποιώντας τις διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους. Προσδιορίζουμε και αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητα και τη σημασία των δράσεων μας για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και εξασφάλισης της υγείας όλων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τεσσάρων πλαστικών χειρουργών και αντίστοιχων κέντρων από την Αγγλία (Ion-Kavouni London), τη Γαλλία (Clinique Del Mar), την Ελβετία (PraxisKlinik Urania) και την Ελλάδα. Ήδη σήμερα εφαρμόζεται σε κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής Dr. Tom Biggs, στο μήνυμα που έστειλε από το Houston των Η.Π.Α. για αυτή την πρωτοβουλία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σκοπός της ιατρικής ανέκαθεν ήταν να κάνει τις ζωές των ανθρώπων να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, καλύτερη ποιότητα ή και τα δύο. Η αντιμετώπιση ιών ήταν πάντα μια πρόκληση για την ιατρική, όπως συμβαίνει και με τον Covid-19. Στην παρούσα φάση, πρώτιστο μέλημά μας είναι να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας στους ασθενείς μας, με σκοπό τη μέγιστη προστασία τους». «Σε αυτή την περίοδο η ασφάλεια όλων είναι προτεραιότητά μας. Ως γιατροί, είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και ανέκαθεν είχαμε πάνω απ’ όλα σκοπό μας την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στην παρούσα φάση, το πιο σημαντικό είναι η προστασία των εργαζομένων, των συνεργατών και των επισκεπτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργώντας πάντα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων μας», τονίζει η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη.

Όποιος ενδιαφέρεται να εφαρμόσει τα SANITIZED PROTOCOLS στο χώρο του, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μέσω του site. Το δικαίωμα εφαρμογής τους και η σχετική εκπαίδευση είναι δωρεάν.

ΚΟΣΜΙΚΑ

The pop up project: Christmas in the garden

The pop up project: Christmas in the garden

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021
“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 22/12/2021
«Sing 2» στους κινηματογράφους

«Sing 2» στους κινηματογράφους

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/12/2021

TRENDING

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

«Συνταγές με …ιστορία» και την υπογραφή της Μαρίκας Μητσοτάκη

Μαίρη Αυγερινοπουλου 29/11/2021
Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Η Μαρία Ολυμπία πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση!

Γωγώ Αυγερινοπούλου 16/11/2021
Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Σίλια Κριθαριώτη: Έλαμψε στα British Fashion Awards 2021

Γωγώ Αυγερινοπούλου 02/12/2021