ΟΜΟΡΦΙΑ

SΑΝΙΤΙΖED PROTOCOLS

Μια διεθνής πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας που ξεκίνησε από την Ελλάδα.

asist team
Asist Team /
SΑΝΙΤΙΖED PROTOCOLS

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία των SANITIZED PROTOCOLS αποτελεί μία κατευθυντήρια γραμμή για τα μέτρα ασφαλείας και κανονισμών υγιεινής σε χώρους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ομορφιάς στην περίοδο μετά τον κορονοϊό. Η ενέργεια αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί από ένα χώρο σε άλλο και από την μια χώρα στην άλλη, ανάλογα με την παροχή υπηρεσιών και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του αρμόδιου τοπικού φορέα.

Απρίλιος: Μία ανάσα έμεινε πριν το τέλος της ταλαιπωρίας
Απρίλιος: Μία ανάσα έμεινε πριν το τέλος της ταλαιπωρίας

«Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, τόσο ως προς τα μέτρα που έλαβε έγκαιρα, όσο και προς τα αποτελέσματα που έφερε η στρατηγική που εφαρμόστηκε, και αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζεται παγκοσμίως», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από τον οποίο ξεκίνησε αυτή η διεθνής πρωτοβουλία.

 

Η νόρμα SANITIZED PROTOCOLS λειτουργεί μέσα από τέσσερις πυλώνες δράσης:

Protect

Εκτίμηση κινδύνων, προσδιορισμός και αξιολόγηση, δημιουργία και εφαρμογή διαδικασιών και οδηγιών για την εξασφάλιση προστασίας έναντι του Covid-19.

 

Test

Καθημερινός έλεγχος και παρακολούθηση του προσωπικού, των πελατών και των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει άμεση δράση σε περίπτωση που προκύψουν συμπτώματα.

Instruct

Για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειά τους, είναι ζωτικής σημασίας να παρέχεται σχετική εκπαίδευση σε πελάτες, επισκέπτες και προσωπικό.

Reassure

Δημιουργία εμπιστοσύνης κοινοποιώντας τις διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους. Προσδιορίζουμε και αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητα και τη σημασία των δράσεων μας για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και εξασφάλισης της υγείας όλων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τεσσάρων πλαστικών χειρουργών και αντίστοιχων κέντρων από την Αγγλία (Ion-Kavouni London), τη Γαλλία (Clinique Del Mar), την Ελβετία (PraxisKlinik Urania) και την Ελλάδα. Ήδη σήμερα εφαρμόζεται σε κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής Dr. Tom Biggs, στο μήνυμα που έστειλε από το Houston των Η.Π.Α. για αυτή την πρωτοβουλία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σκοπός της ιατρικής ανέκαθεν ήταν να κάνει τις ζωές των ανθρώπων να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, καλύτερη ποιότητα ή και τα δύο. Η αντιμετώπιση ιών ήταν πάντα μια πρόκληση για την ιατρική, όπως συμβαίνει και με τον Covid-19. Στην παρούσα φάση, πρώτιστο μέλημά μας είναι να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας στους ασθενείς μας, με σκοπό τη μέγιστη προστασία τους». «Σε αυτή την περίοδο η ασφάλεια όλων είναι προτεραιότητά μας. Ως γιατροί, είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και ανέκαθεν είχαμε πάνω απ’ όλα σκοπό μας την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στην παρούσα φάση, το πιο σημαντικό είναι η προστασία των εργαζομένων, των συνεργατών και των επισκεπτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργώντας πάντα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων μας», τονίζει η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη.

Όποιος ενδιαφέρεται να εφαρμόσει τα SANITIZED PROTOCOLS στο χώρο του, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μέσω του site. Το δικαίωμα εφαρμογής τους και η σχετική εκπαίδευση είναι δωρεάν.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια με κιμά, η πιο τέλεια συνταγή

Μακαρόνια με κιμά, η πιο τέλεια συνταγή

Asist Team 03/04/2021
Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Asist Team 30/03/2021
Νηστίσιμα Βραχάκια σοκολάτας 

Νηστίσιμα Βραχάκια σοκολάτας 

Asist Team 27/03/2021

TRENDING

Ντάνιελ Κρέγκ: Έρχεται το καλοκαίρι στο Πόρτο Χέλι για γυρίσματα

Ντάνιελ Κρέγκ: Έρχεται το καλοκαίρι στο Πόρτο Χέλι για γυρίσματα

Μαριάννα Νομικού 07/03/2021
Lady Gaga: Στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Lady Gaga: Στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Γωγώ Αυγερινοπούλου 10/03/2021
Τομ Χανκς-Ρίτα Γουϊλσον: Αγαπούν την Ελλάδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Τομ Χανκς-Ρίτα Γουϊλσον: Αγαπούν την Ελλάδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 23/03/2021