FOOD
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο
Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο ψητό ή βραστό ακολουθήστε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και φτιάξτε μια ξεχωριστή, παντανόστιμη σαλάτα. Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο και πολλά λαχανικά, ένα ελαφρύ γεύμα, που θα σας χορτάσει και θα ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας.
04.11.2020 | 09:00
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο
- 2 αγγουράκια με τη φλούδα
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 φλ. αρακάς βρασμένος
- 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο ή τρία λουκάνικα γαλοπούλας
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σως γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρύα ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ. Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε). Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το βρασμένο ρύζι.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.