Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια στη γάστρα

FOOD

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια στη γάστρα

Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαΐδης, μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή για ρολό κοτόπουλο, που μπορεί να γίνει ένα άκρως εορταστικό πιάτο κατάλληλο για αυτές τις μέρες.

21.12.2020 | 08:40

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ρολό κοτόπουλο (το ζητάμε από τον χασάπη μας να το ετοιμάσει)
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. Κάρυ
  • 1 κ.σ. Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι Λάδι
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

Βάζουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό, το κυδώνι και τις πατάτες.

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό.

Περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες και προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C.

Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα να δούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι (σ.σ. πάντα ζεστόό)

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνουμε να ξεροψηθεί.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version