Ρολό γεμιστό με γλάσο ντομάτας

FOOD

Ρολό γεμιστό με γλάσο ντομάτας

Ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζει είναι το ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, τυρί και γλάσο ντομάτας. Ένα νοστιμότατο πιάτο, που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

28.03.2021 | 08:00

 

ΥΛΙΚΑ

  •     500 γραμ. χοιρινό κιμά
  •     500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  •     5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
  •     5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες
  •     3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  •     γάλα
  •     3/4 φλ. παρμεζάνα
  •     3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     1/3 φλ. ελαιόλαδο
  •     2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
  •     1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  •     2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο

  •     4 μεγάλες πατάτες
  •     1/4 φλ ελαιόλαδο
  •     1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί. Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει. Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά και καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.

Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.

Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.

Για τα πατατάκια

Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.

Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.

Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version