Ρεβιθοκεφτέδες

FOOD

Ρεβιθοκεφτέδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια παραδοσιακή παριανή συνταγή, τους ρεβιθοκεφτέδες.

07.03.2020 | 11:20

Οι εύκολοι ρεβιθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβίθια είναι νηστίσιμοι, οικονομικοί και δεν θα πιστεύετε την νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τους και βουτήξτε τους στην εύκολη σως που μας συστήνει!

ΥΛΙΚΑ

• 2 ½ φλ. ρεβίθια βρασμένα/μαγειρεμένα (κατσαρόλας ή φούρνου)

• 2 φλ. τρίμματα ψωμιού

• 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

• 2 φρ. κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους

• 1/2 ματσάκι άνηθο

• 1/2 ματσάκι μαϊντανό

• 1/2 ματσάκι δυόσμο

• 1 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• λίγο αλεύρι για πανάρισμα

• λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

• λεμόνι για το σερβίρισμα

Για τη σως

• 2-3 ώριμα αβοκάντο

• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

• λίγο χυμό λεμονιού

• λίγο αλάτι

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γαριδομακαρονάδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να γίνουν οι ρεβιθοκεφτέδες σας πετυχημένοι, πρέπει τα ρεβίθια που θα χρησιμοποιήσετε να είναι βρασμένα ή μαγειρεμένα προηγουμένως, είτε σαν σούπα είτε στο φούρνο. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβίθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβιθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μίγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι’ αυτό αν είναι αρκετά αραιή, προσθέτουμε λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού, είτε λίγο αλεύρι είτε νιφάδες βρώμης, φρυγανιά κλπ.

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε ελαφρά (κολλάνε λίγο εξωτερικά) και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβιθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η σως για τους ρεβιθοκεφτέδες

Για να φτιάξουμε τη σως, κρατάμε λίγα από τα βότανα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε μέσα στο μπολ τα ώριμα αβοκάντο με πιρούνι, προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε. Βουτάμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε αυτήν τη σως.

Περισσότερα στο www.argiro.gr 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version