Pumpkinpie, η παραδοσιακή αμερικάνικη τάρτα κολοκύθας

FOOD

Pumpkinpie, η παραδοσιακή αμερικάνικη τάρτα κολοκύθας

Σήμερα 31 Οκτωβρίου οι κολοκυθόπιτες έχουν την τιμητική τους λόγω Halloween. Μια γιορτή σαν τις δικές μας απόκριες που γιορτάζεται κυρίως στους αγγλόφωνους λαούς.  Σήμα κατατεθέν της γιορτής οι κολοκύθες. Η Γκέλυ Καλουτά- Gelly's Cakes-κορυφαία cake designers, προτείνει:

31.10.2020 | 09:46

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

  • 190 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ.μπέικινπάουντερ
  • 85 γραμ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 35 γραμ. κρύο βούτυρο μαργαρίνη κομμένο σε κυβάκια
  • 60 mlπαγωμένο νερό

Για το μείγμα κολοκύθας

  • 1 ½ κιλό κόκκινη κολοκύθα
  • 1 μεγάλο αυγό και 3 κρόκοι
  • 100 γραμ.κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 300 mlσυμπυκνωμένο γάλο (εβαπορέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικινπάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό νερό για να ενσωματωθεί στη ζύμη. Ρίχνουμε και το  υπόλοιπο έως ότου το μείγμα γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Βάλτε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και πλάστε την για λίγο. Τοποθετήστε την σε ένα μπολ, καλύψτε την με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο  για, σχεδόν, μία ώρα για να ξεκουραστεί.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο  και αφήστε την στον πάγκο για 10-15 λεπτά, ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε καλύτερα. Βάλτε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη.

Τυλίξτε την ζύμη πάνω στον πλάστη και τοποθετήστε την σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψί 28 εκ. και καλύψτε και τα πλαϊνά για να δημιουργήσετε την τάρτα. Τοποθετήστε την τάρτα και πάλι στο ψυγείο για 15’.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.  Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο αφαιρέστε την μεμβράνη. Βάλτε στην επιφάνεια χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα και γεμίστε την με φασόλια για να ψηθεί ομοιόμορφα και ψήστε την για 20 λεπτά.

Τα φασόλια βάλτε τα σε ένα βάζο για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά για άλλη τάρτα.

Για το μείγμα κολοκύθας

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους και την ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Στη συνέχεια βάζουμε την ψημένη κολοκύθα σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180οC για 50 λεπτά. Πρέπει όταν βάλετε το μαχαίρι στην τάρτα να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε την τάρτα κολοκύθας να σταθεί για αρκετές ώρες πριν την σερβίρετε. Γαρνίρετε την τάρτα με κρέμα σαντιγί και κόκκινα φρούτα αν επιθυμείτε.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη για τάρτες ή ζύμη κουρού.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version