Πρασοτηγανιά με μήλο και κεφαλοτύρι

FOOD

Πρασοτηγανιά με μήλο και κεφαλοτύρι

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει ένα εξαιρετικό πιάτο με χοιρινή τηγανιά, πράσο, μήλο και κεφαλοτύρι. Οι μυρωδιές ανακατεύονται όμορφα και το πράσο μαζί με το μήλο και το τυρί "παντρεύονται" μοναδικά με το χοιρινό και δημιουργούν μια ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο σας.

20.01.2021 | 07:48

ΥΛΙΚΑ

 

  • 350 γραμ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
  • 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
  • 1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • αλάτι
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για την πεντανόστιμη πρασοτηγανιά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.

Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της και αλατίζουμε.

Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version