Πιταρούδια, παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες της Ρόδου

FOOD

Πιταρούδια, παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες της Ρόδου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βρήκε την καλύτερη συνταγή για τα παραδοσιακά πιταρούδια της Ρόδου, τους πιο νόστιμους ρεβυθοκεφτέδες και μας προτείνει να τους δοκιμάσουμε.

21.08.2020 | 10:22

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό ρεβύθια

• 4 αυγά

• 100 γραμ. αλεύρι

• 200 γραμ. ξερή μυζήθρα

• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

• 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο

• αλάτι

• πιπέρι

• αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα- λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ γιαουρτιού.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version