Πέρκα στο φούρνο

FOOD

Πέρκα στο φούρνο

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ και είθισται να τρώμε ψάρι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας παρουσιάζει μια πολύ νόστιμη συνταγή με ψάρι. Η λεμονάτη πέρκα στο φούρνο, με πατάτες και ρίγανη, είναι από τα πιο εύκολα και εύγευστα φαγητά. Χρησιμοποιήστε φιλέτο πέρκας για πιο εύκολο ψήσιμο αφού χρειάζονται μόνο 10' στο φούρνο.

11.04.2020 | 09:00

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό πέρκα (φιλέτα πέρκας)

• 6 πατάτες

• το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

• 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη λεμονάτη πέρκα στο φούρνο με πατάτες, στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο πέρκας σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ να μαλακώσουν.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Ακουμπάμε τα φιλέτα πέρκας πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα. Ψήνουμε για 10′ επιπλέον.

Σερβίρουμε την πέρκα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version