Πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

FOOD

Πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Ένα αγαπημένο φαγητό και πεντανόστιμο πιάτο είναι το σουφλέ ζυμαρικών με πένες, κρεμώδη τυριά, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος στο φούρνο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την καλύτερη συνταγή.

24.02.2021 | 08:00

ΥΛΙΚΑ

  •     500 γραμ. πένες ριγωτές
  •     1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό για την κρέμα)
  •     1 φλ. γραβιέρα
  •     1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
  •     150 γραμ. βούτυρο
  •     120 γραμ. αλεύρι
  •     1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
  •     2 κρόκους
  •     αλάτι
  •     1 φλ. κρέμα γάλακτος light

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τις  πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν στο φούρνο, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1′-2′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος light και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε τις πένες για 7′. Σουρώνουμε.

Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version