FOOD
Πένες amatriciana (αματριτσιάνα)
Μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα μια μακαρονάδα είναι ότι πρέπει. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει μια αυθεντική ιταλική συνταγή για μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα, την αματριτσιάνα, που σίγουρα θα τους τρελάνει όλους.
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμ. πένες
• ελαιόλαδο
• 2 κομμάτια πανσέτα
• 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
• 1 καυτερή πιπερίτσα
• 2 φλ. τριμμένες ντομάτες
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• τριμμένο τυρί
• λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 125 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα) ψιλοκόβοντας πρώτα σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πανσέτα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε τις πένες amatriciana με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr