Πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

FOOD

Πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την αυθεντική ιταλική συνταγή για την πικάντικη σάλτσα αματριτσιάνα, που ταιριάζει απόλυτα στα μακαρόνια. Τα βασικά συστατικά της σάλτσας είναι η ντομάτα, το γκουαντσάλε ή η πανσέτα και το φρεσκοτρυμμένο τυρί

02.02.2021 | 20:00

ΥΛΙΚΑ

  •     500 γραμ. πένες
  •     ελαιόλαδο
  •     2 κομμάτια πανσέτα
  •     1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     1 καυτερή πιπερίτσα
  •     2 φλ. τριμμένες ντομάτες
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  •     τριμμένο τυρί
  •     λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  •     αλάτι
  •     φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  •     125 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα) ψιλοκόβοντας πρώτα σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε  και προσθέτουμε την πανσέτα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.

Πασπαλίζουμε τις πένες amatriciana με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

 

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version