ΣΕΞ

Παθιασμένο σεξ μεταξύ φίλων! Και μετά;

Μπορεί δύο πραγματικοί φίλοι να καταλήξουν στο κρεβάτι; Μήπως "στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ";

asist team
Μαριάννα Νομικού /
Παθιασμένο σεξ μεταξύ φίλων! Και μετά;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε «έλα μωρέ, με το Γιώργο είμαστε φίλοι και που και που το κάνουμε» ή «με τον Κώστα δεν πιάνεται το σεξ γιατί είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι. Εκείνος τη ζωή του κι εγώ τη δική μου». Κι αναρωτιόμαστε: Υπάρχει «φιλικό» σεξ;

Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021
Άση Μπήλιου: Ερωτικές προβλέψεις για την Άνοιξη 2021

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν πρόκειται για πραγματική φιλία, όχι! Αν όμως κάποιοι θέλουν να «βαφτίζουν» τη σχέση τους φιλία, γιατί δεν μπορούν να ομολογήσουν στον εαυτό τους ότι έχουν ερωτικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον, τότε αυτό κάποια στιγμή, μπορεί να οδηγήσει και σε μια σεξουαλική σχέση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, καλλιεργούνται φαντασιώσεις για το πώς θα ήταν η σχέση αν ήταν ερωτική.

Κι αφού είναι φιλαράκια και περνούν καλά μαζί και βρίσκονται αρκετές ώρες την ημέρα δίπλα δίπλα, κι επειδή τα λένε όλα μεταξύ τους, κι αφού μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά ο ένας στον άλλον, κι αφού δεν υπάρχει ντροπή ανάμεσά τους και μπορούν να κυκλοφορούν μεταξύ τους με μια πιο… άνετη ένδυση – κάτι σε μποξεράκι για εκείνον, κάτι σε καυτό σορτς για εκείνη – ε, ας κάνουν κι ένα σεξάκι για να περάσει το απόγευμα!

Και μετά τι; Τα πιθανά σενάρια πολλά:

Να γίνουν ζευγάρι

Αν μετά το σεξ και οι δυο είναι με ένα πλατύ χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, σημαίνει ότι άρεσε και στους δυο πολύ. Μα πάρα πολύ. Άρα; Άρα η ερωτική έλξη υπέβοσκε καιρό και τώρα που βρήκε πρόσφορο έδαφος, διαθέσιμο κρεβάτι και απουσία γονιών, γνωστών και φίλων, ήρθε κι… έκατσε! Το πιθανότερο λοιπόν είναι αυτοί οι δυο φίλοι να γίνουν ζευγάρι!

Να μην ξαναμιλήσουν ποτέ

Αν μετά το σεξ και οι δυο σκέφτονται «όπου φύγει, φύγει» τότε η οποιαδήποτε μορφή σχέσης θα λήξει …κοινή συναινέσει. Όταν όμως ο ένας από τους δύο, λόγω της απογοήτευσης, παραιτηθεί από κάθε ερωτική αξίωση και ο άλλος επιμένει, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Κι εκεί αρχίζουν οι παρεξηγήσεις και τα «γιατί δεν θες να ξαναδοκιμάσουμε». Αποτέλεσμα; Ούτε σεξ, ούτε φιλία. Ο καθένας σπίτι του.

Να μην αλλάξει τίποτα

Αν και είναι το λιγότερο πιθανό να συμβεί, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην επηρεαστεί η σχέση και να συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως απαιτείται ωριμότητα και μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης, ανοιχτού διαλόγου και επικοινωνίας. Αυτό το σενάριο θα ικανοποιούσε όλους όσους θέλουν τον κολλητό/η τους για να βγάζουν μαζί τα κατοικίδιά τους βόλτα αλλά και να βγάζουν τα … ρούχα τους μαζί!

(Φωτογραφία εξωφύλλου: iStock / Getty Images / Ideal Images)

 

 

 

IN FOCUS

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών.

Δέσποινα Πετρίδου 30/01/2021
7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

7+1 λόγοι εξηγούν γιατί δεν χάνουμε κοιλιακό λίπος

Asist Team 28/01/2021
Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Δώστε χώρο στην καρδιά σας.

Μαίρη Αυγερινοπουλου 05/02/2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Χαρμόσυνα νέα για τον Χάρι και την Μέγκαν

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/02/2021
Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Μαρία Ηλιάκη: Baby boom

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/02/2021
Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μία αληθινή ιστορία αγάπης

Μαίρη Αυγερινοπουλου 14/02/2021