FOOD

Πατατοκροκρέτες με ταχίνι γεμιστές με τυρί

Νόστιμες πατατοκροκέτες φτιαγμένες με vegan εκδοχή κατάλληλες και για την περίοδο της νηστείας από τον food blogger Coolartisan Γαβριήλ Νικολαΐδη.

asist team
Asist Team /
Πατατοκροκρέτες με ταχίνι γεμιστές με τυρί

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατατοκροκέτες

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
  • 500 γραμ. πατάτα, καθαρισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 80 γραμ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 50 γραμ. ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γραμ. φυτικό τυρί

Για το πανάρισμα

  • 300 ml φυτικό ρόφημα σόγιας ΔΕΛΤΑ
  • 50 γραμ. ταχίνι
  • 200 γραμ. τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.Τις βάζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε.

Εναλλακτικά, τις ψήνουμε για να έχουν λιγότερη υγρασία και να είναι πιο σφιχτές οι πατατοκροκέτες.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το λιναρόσπορο με το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μεταφέρουμε τη βρασμένη πατάτα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ταχίνι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μείγμα λιναρόσπορου με νερό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και το καλαμποκάλευρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να σφίξει.

Κόβουμε το τυρί σε 12 μικρά κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το ρόφημα σόγιας και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.

Πλάθουμε μια-μια τις πατατοκροκέτες βάζοντας στο κέντρο το τυρί.

Περνάμε κάθε πατατοκροκέτα πρώτα από το υγρό μείγμα, μετά από τη φρυγανιά και επαναλαμβάνουμε περνώντας ξανά από το υγρό μείγμα και ξανά από τη φρυγανιά.

Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 – 25 λεπτά.

 

 

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023