Παγωτό βανίλια

FOOD

Παγωτό βανίλια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει τα καλύτερα παγωτά και σήμερα μας δίνει μια συνταγή για το πιο εύκολο παγωτό «με άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί», όπως η ίδια δηλώνει. Πρόκειται για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια, που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει.

19.04.2020 | 11:11

ΥΛΙΚΑ

• 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί

• 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

• 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ

• 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με άλλες γεύσεις, δεν έχετε παρά να προσθέστε στο παγωτό σας καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για γεύση σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων για φρουτένια γεύση και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version