FOOD

Παγωτό σοκολάτα, κόλαση

Αγαπημένη γεύση παγωτού η σοκολάτα, που λατρεύεται τόσο από τους μεγάλους όσο και από τα παιδιά. Ιδανικά, σερβίρουμε το παγωτό σοκολάτας τη στιγμή που βγαίνει από την παγωτομηχανή, που είναι μαλακό και ολόφρεσκο. Είναι ό, τι πιο γευστικό έχετε δοκιμάσει.

asist team
Asist Team /
Παγωτό σοκολάτα, κόλαση

ΥΛΙΚΑ

• 1/2 λίτρο γάλα

Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!
Το στρατηγείο του Winston Churchill, έγινε ξενοδοχείο!

• 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

• 40 γρ. κακάο

• 200 γρ. σοκολάτα 64% κακάο

• 8 κρόκοι αυγών

• 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Για 6-8 άτομα. Προετοιμασία: 10 λεπτά. Αναμονή: 2 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: παγωτομηχανή

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη σοκολάτα, σπασμένη σε καρέ, σε λείο μείγμα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.

Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, όπως και για την κρεμ ανγκλέζ.

Όταν πήξει το μείγμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Φιλτράρουμε την κρέμα με λεπτό σουρωτήρι. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες πριν τη βάλουμε στην παγωτομηχανή.

ΚΟΣΜΙΚΑ

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/07/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

Γωγώ Αυγερινοπούλου 14/06/2022
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Χόλλυγουντ κάνει διακοπές την Ελλάδα

Μαίρη Αυγερινοπουλου 15/06/2022

ΚΟΣΜΙΚΑ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Μαίρη Αυγερινοπουλου 20/07/2023
MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

MI-RŌ:  Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας

Μαίρη Αυγερινοπουλου 19/06/2023