Παγωτό φράουλα με 3 υλικά, που θα σας τρελάνει

FOOD

Παγωτό φράουλα με 3 υλικά, που θα σας τρελάνει

Μια καταπληκτική συνταγή για σπιτικό παγωτό με γεύση φράουλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη και μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς παγωτομηχανή. Το σίγουρο είναι ότι το παγωτό αυτό θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

06.07.2020 | 10:11

ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 750 γραμ. φράουλες

• 1 κεσεδάκια γιαούρτι 200 γραμ.

• 8 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αυτή τη συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες. Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.

Μπορούμε να το φτιάξουμε με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία. Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30΄ και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την διαδικασία. Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό φράουλα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).

* Υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος παγώματος, 12 ώρες.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version