Οι πιο γευστικές γεμιστές πατάτες

FOOD

Οι πιο γευστικές γεμιστές πατάτες

Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαϊδης, φτιάχνει λαχταριστές, γεμιστές πατάτες που η μυρωδιά τους …ξεχειλίζει νοστιμιά.

17.10.2020 | 09:30

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και κρύες.
  • 1 ζωμός Κότας
  • 300 γραμ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 80 ml (1/2 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε από την προηγούμενη μέρα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Επαναφέρουμε το ίδιο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το πράσο. Σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον  ζωμό κότας και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να δέσει. Παίρνουμε κάθε πατάτα και κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την επάνω πλευρά.

Με ένα κουτάλι «κουφαίνουμε» τις πατάτες και δημιουργούμε χώρο για να μπει η γέμιση. Γεμίζουμε τις πατάτες με το κοτόπουλο που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε πατάτας με το έξτρα τυρί Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version