Νηστίσιμο Μωσαϊκό σοκολάτας

FOOD

Νηστίσιμο Μωσαϊκό σοκολάτας

Ο food blogger coolartisan Γαβριήλ Νικολαΐδης δημιουργεί ένα απολαυστικό, σοκολατένιο μωσαϊκό με ξηρούς καρπούς που είναι ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αφού είναι νηστίσιμος. Είναι μάλιστα κατάλληλος και για όσους κάνους vegan διατροφή.

15.03.2021 | 08:30

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 200 γραμ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 80 γραμ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.

Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.

Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.

Διατηρείται για έως και 10 μέρες.

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version