Νηστίμιο Ριζότο

FOOD

Νηστίμιο Ριζότο

Ένα εξαιρετικό ριζότο, ό,τι πρέπει και για τις ημέρες της νηστείας μας προτείνει ο food blogger, Γαβριήλ Νικολαϊδης. Εύκολο, γευστικό και μυρωδάτο. Δοκιμάστε το!

12.04.2021 | 20:54

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο (περίπου 140 γρ.)
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες, χτυπημένες στο blender
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 μικρά κολοκύθια ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμ. κορινθιακή σταφίδα
  • 10 γραμ. κουκουνάρι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μπορούμε να τα σοτάρουμε σε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά αλλά προτιμώ να σοτάρω σε μέτρια ένταση σε 7-8 λεπτά για να καραμελώσουν σωστά. Προσθέτουμε το ρύζι αρμπόριο και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και τις ντομάτες χτυπημένες στο blender και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε 500 ml καυτό νερό σε δόσεις και αφήνουμε κάθε φορά να βράσει και να εξατμιστεί.

Δοκιμάζουμε το ρύζι και όταν έχει βράσει καλά αποσύρουμε από τη φωτιά. Θέλουμε να είναι χυλωμένο και ρευστό.

Σερβίρουμε με λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο και τριμμένη vegan παρμεζάνα.

 

 

IN FOCUS

Τζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Η επόμενη ημέρα του γάμου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι οικογενειακώς στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το The Pop Up Project  δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS!

SYMMETRIA: Διεθνής Βράβευση

Exit mobile version